Kovács Margit Óvoda - Győr családias légkör
Várunk az óvodánkba!
KOVÁCS MARGIT ÓVODA
Székhely: 9024. Győr, Répce u. 8./A.
Tel./fax: 96/413 000, OM azonosító:202652
E-mail: kovacsmargitovi@4gmk.hu
Honlap: www.kovacsm.ovoda.org.
Óvodavezető: Máté Mária

Nyitott kapuk napja:

2022. április 05-06. Kedd, Szerda 9,00-11,30 óráig

Óvodánk Marcalváros I- en található 1981-ben nyitotta kapuját. Jól felszerelt, 130 férőhelyes 5 csoportos, torna szobával, só szobával rendelkező intézmény.
Családias légkörben, vegyes életkorú csoportokban fogadjuk a gyermekeket 6 órától, s 17 óráig biztonságban, szeretetteljes körülmények között, változatos tevékenységeket nyújtó közösségi életben tölthetik a gyermekek mindennapjaikat.
Jól felszerelt, világos, napsütötte termekkel, és minden csoportunk számára elegendő nagy, árnyas, az EU-s normáknak megfelelő, a gyermekeknek sok mozgást biztosító játékokkal felszerelt udvarral rendelkezünk. 2012. szeptembertől már korszerű, a mai kor elvárásainak megfelelő műfüves sportpályával is gazdagodott óvodánk, amelyet az idejáró gyermekeink sokoldalú mozgásfejlesztésére, testi képességeik edzésére maximálisan kihasználunk.
Tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű óvodapedagógusok és dadus nénik végzik a nevelőmunkát egész nap, akik szívügyüknek tekintik, hogy a gyermekek és a szülők jól érezzék magukat nálunk, elégedettek legyenek óvodánkkal.
Óvodánkban helyi nevelési programunk alapján nagy hangsúlyt fektetünk az érzelem gazdag, szeretetteljes, családias légkörre, a gyermekközpontúságra.
A játékba épülő tudatosan tervezett személyiség fejlesztő munkánk során törekszünk arra, hogy egészséges, mozgást szerető és igénylő, kreatív és alkotni vágyó, a világra rácsodálkozó és befogadni tudó harmonikus gyermekeket fejlesszünk.
E feladatok között kiemelt szerepet biztosítunk:
- a művészeti nevelésnek, a sokszínű, hagyományokra épülő, népi és korszerű technikákat alkalmazó kézműves tevékenységeknek, mellyel a gyerekek kreativitását, kézügyességét és értelmi képességét fejlesztjük,
- a mozgás, mint örömforrásnak: a testi nevelés hangsúlyozásával a mozgás örömének szabad kiélésétől a rendszeres, kiemelt mozgásfejlesztésen, a láb-és testtartásjavító tornán át az Ayres terápiáig.
- az egészséges életmód megalapozására is nagy gondot fordítunk. Kirándulásokat, sportnapokat szervezünk. Rendszeresen részt veszünk városi sportrendezvényeken, tagja vagyunk az OVI-FOCI klubnak.
Az őszi, téli, kora tavaszi időszakban rendszeresen használjuk a só szobát, melynek klímája hatékonyan hat a légúti megbetegedések megelőzésére, gyógyításának kiegészítésére, asztma, allergia gyógyítására.
A hagyományokra épülő kulturális programjaink az egész nevelési évet átfogják.
Büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk, s hogy partnereink, legfőképp a gyermekek, a szülők szívesen jönnek hozzánk a város minden pontjáról.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt nyílt napjainkon.

Szeretnénk, ha Önök személyesen is megismernének bennünket, szeretettel várunk minden érdeklődőt
Bejelentkezés

video