Kovács Margit Óvoda - Győr családias légkör
Bemutatkozás
Óvodánk Marcalváros I-en, 1981.szeptemberben nyitotta kapuját. Jól felszerelt, 5 csoportos, tornateremmel, sószobával rendelkező intézmény.
Családias, vegyes életkorú csoportokban fogadjuk a gyermekeket 6 órától, s 17 óráig biztonságban, szeretetteljes légkörben tölthetik a gyermekek mindennapjaikat.
Világos, napsütötte termekkel, sok mozgást biztosító, EU-s normáknak megfelelő játékokkal felszerelt udvarral rendelkezünk.
2012. szeptembertől már korszerű, a mai kor elvárásainak megfelelő műfüves sportpályával is gazdagodtunk, amelyet gyermekeink sokoldalú mozgásfejlesztésére, fizikai képességeik edzésére maximálisan kihasználunk.
Szakmai munkánkat saját készítésű pedagógiai programunk alapján végezzük, amelyben nagy hangsúlyt fektetünk az érzelemgazdag, családias légkörre, a gyermekközpontúságra.
Tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű óvodapedagógusokkal és dadus nénikkel valósítjuk meg célkitűzéseinket.
A játékba épülő, tudatosan tervezett személyiség- fejlesztő munkánk során arra törekszünk, hogy egészséges,mozgást szerető és igénylő, kreatív, alkotni vágyó, a világra rácsodálkozó és befogadni tudó gyermekeket neveljünk.

E feladatok között kiemelt szerepet biztosítunk:

-Művészeti nevelés: sokszínű, népi hagyományokra épülő, illetve a korszerű technikákat is alkalmazó kézműves tevékenységeknek, melyekkel a gyermekek kreativitását, kézügyességét és értelmi képességeit is fejlesztjük. A változatos vizuális eszközök használatával segítjük a finommotorika fejlődését is, amely az írás előkészítésében jelentős.

-Mozgás, mint örömforrás: A testi nevelés, testnevelés hangsúlyozásával, a mozgás örömének szabad kiélésétől a rendszeres láb-és testtartásjavító tornán át az Ayres terápiáig.

Sószobával rendelkezünk,klímája jótékonyan hat a légúti megbetegedések megelőzésére, asztma,allergia kiegészítő gyógyító kezelésére.

Hagyományokra épülő kulturális programjaink az egész évet áthatják.

Óvodánk saját közhasznú alapítvánnyal rendelkezik, melynek bevételét teljes egészében az óvoda tárgyi feltételeinek javítására, korszerűsítésére fordítjuk.

Büszkék vagyunk arra amit elértünk, s hogy partnereink, legfőképp a gyermekek, s szüleik szívesen jönnek hozzánk a város minden pontjáról.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt nyílt napjainkon, s a Baba-Mama klubjainkon.

Baba-Mama délutánok: Minden hónapban, a honlapon megjelenő aktuális dátummal.

Nyilt Napokon honlapon megjelenő aktuális dátumokkal.Bejelentkezés

video